Search our Site

Dosering

GME Labsystems kan verschillende doseersytemen leveren, waaronder vloeistof(media)- en poederdoseersystmeen. Afhankelijk van een aantal factoren zoals type container (buis/schaal/fles/pipet), type vloeistof/poeder, gewenste snelheid, ruimte op het lab, vereiste nauwkeurigheid wordt bepaald welke techniek het beste toegepast kan worden. Wanneer de gewenste techniek en het benodigde  platform bepaald zijn stellen we een offerte op waarin de exacte specificaties beschreven staan. Na opdracht wordt het systeem volledig 3D getekend en indien het digitale model akkoord wordt bevonden kan er gestart worden met de productie. Het systeem wordt bij GME Labsystems opgebouwd, getest en afgenomen. Hierna gaat het naar de eindklant waar tevens nog een afname op locatie plaats vindt.
Indien gewenst kan er een onderhoudscontract en een sparepartslist opgesteld worden om een jarenlang goed functioneren te waarborgen
Hieronder staan enkele voorbeelden van doseersystemen weergegeven

Uitvulrobot XYZ

Met een XYZ uitvulrobot kunnen we producten zoals buizen, flessen, petrischalen, microvials etc vullen met vloeistof. Vaak wordt hierbij een peristaltische slangenpomp toegepast omdat hierbij alleen de slang in contact komt met de vloeistof. Deze slang is vervolgens eenvoudige te reinigen en autoclaveren. Met de XYZ robot wordt de vulnaald boven het te vullen product geplaatst en wordt de pomp automatisch gestart. Hiermee kunnen diverse rekken onbemand met een nauwkeurige tolerantie uitgevuld worden.  

Poederdoseersysteem

Een poederdoseersysteem is een XYZ-robot die verschillende poeders (in dit geval 3) gravimetrisch zeer nauwkeurig in vials of pipetten kan doseren. De producten worden één voor één op de balans geplaatst, waarna deze automatisch getarreerd wordt. Vervolgens worden de poeders middels 3 doseerstations toegevoegd. Ieder gewicht wordt afzonderlijk gevalideerd. Indien alle gewichten akkoord zijn wordt het product terug in het rek geplaatst en wordt de volgende door de XYZ-gripper opgepakt. Nauwkeurigheid +/- 20mg, capaciteit afhankelijk van te doseren gewicht en nauwkeurigheid. Zie ook de video hieronder

View the embedded image gallery online at:
https://gmelabsystems.nl/en/dosering#sigProIdb7fe33982c

Uitvulsysteem Trolley

Het trolley uitvulsysteem is ontwikkeld voor klanten die op zoek zijn naar een high-throughput systeem. De vials staan hierbij in trays (bijv. 500 vials per tray). De trays staan gestapeld in een trolley (bijvoorbeeld 10 stuks) die in- en uit het systeem gereden kan worden. Hierdoor kan het uitvulsysteem eenvoudig en snel gevuld worden met bijvoorbeeld 5000 vials. Vervolgens worden de vials per rij in één keer ontdopt, gevuld en vervolgens weer van dezelfde dop voorzien. De capaciteit loopt hierdoor op naar een verwerkingstijd van 2500 buizen steriel uitvullen per uur. Zie ook de video hieronder

Grondmonsterstation

Voor een grondmonsterlab heeft GME Labsystems een volledig geautomatiseerd monstervoorbereidingsstation ontwikkeld, gebouwd en opgeleverd.
Het systeem is onder te verdelen in de volgende functies:

- aanvoer bufferen in kast
- barcode scannen
- ontdoppen, aceton toevoegen, dop er op draaien
- 15min schudden
- ontdoppen, hexaan toevoegen, dop er op draaien
- 15 min schudden
- ontdoppen, water toevoegen, dop er op draaien
- 15min schudden
- 3 minuten centrifugeren
- afvoer bufferen in kast

De kratten met grondmonsterflessen (100ml/250ml) worden volledig geautomatiseerd verplaatst middels een centrale robot


Platengietlijn

Met een platengietlijn kunnen heel flexibel verschillende type (merken) platen gecodeerd, gevuld (meervoudig) gemengd en gestold worden. Kleine hoeveelheden agar kunnen vanuit de warmwaterbak gevoed worden, grotere hoeveelheden worden rechtstreeks vanuit een mediabereider gevoed. De schalen worden volledig automatisch ontstapeld, gecodeerd, gevuld, indien nodig gemengd en vervolgens gestold op de stolbaan. Na het stollen worden de schalen gestapeld weggezet op een trolley.

View the embedded image gallery online at:
https://gmelabsystems.nl/en/dosering#sigProId3aecd2af20

Druppelstation

Het druppelstation doseert druppels antigen van 25 microliter uit over een witte plaat, op klantspecifieke wens gemaakt. Naast de standaard druppelfunctie kan er periodiek gekalibreerd worden middels een kalibratiefunctie.

View the embedded image gallery online at:
https://gmelabsystems.nl/en/dosering#sigProIdb548bcf922

Handdoseersysteem

Het handdoseersysteem is ontwikkeld om eenvoudig flessen of potten met de hand te vullen middels een peristaltisch pompsysteem. Met het handpistool kan de draairichting van de pomp en de snelheid van de pomp geregeld worden. Zo kun je nauwkeurig, snel en zonder nadruppelen de producten semi-automatisch afvullen.

View the embedded image gallery online at:
https://gmelabsystems.nl/en/dosering#sigProIdb5809e72df

Video Vial Filling System

Video poederdoseerstation

Video platengietlijn

GME Labsystems

Marssteden 212
7547 TD Enschede
Tel. +31 53 4310573
info@gme.nl