Search our Site

Identificatie

GME Labsystems kan verschillende identificatiesystemen leveren, waaronder labelapplicators en lasercodeersystemen. Afhankelijk van een aantal factoren zoals type product, gewenste snelheid, temperatuur- en vochtinvloeden, tekst en/of codering wordt bepaald welke techniek het beste toegepast kan worden. Wanneer de gewenste techniek en het benodigde  platform bepaald zijn stellen we een offerte op waarin de exacte specificaties beschreven staan. Na opdracht wordt het systeem volledig 3D getekend en indien het digitale model akkoord wordt bevonden kan er gestart worden met de productie. Het systeem wordt bij GME Labsystems opgebouwd, getest en afgenomen. Hierna gaat het naar de eindklant waar tevens nog een afname op locatie plaats vindt.
Indien gewenst kan er een onderhoudscontract en een sparepartslist opgesteld worden om een jarenlang goed functioneren te waarborgen
Naast bovenstaande systemen levert GME Labsystems ook diverse scansystemen voor de identificatie van gecodeerde producten
Hieronder staan enkele voorbeelden van identificatiesystemen weergegeven.

Labelapplicators

Een labelapplicator is een systeem dan een etiket print en vervolgens op bijvoorbeeld een buis/petrischaal/fles aanbrengt. Vaak wordt een XYZ robot toegepast. Snelheden varieren van 400 tot 1000 labels per uur. Aansturing kan vanuit een LIMS pakket, maar ook vanuit een bijv. een standaard spreadsheet programma. Optioneel kan er een scanner toegepast worden die de geprinte barcode controleert op leesbaarheid.

Lasercodeersystemen

Een lasercodeersysteem bestaat uit een laserbron (CO2 of fiberlaser), een XYZ-station of een aan- en afvoersysteem voor het product. Voorbeelden van producten zijn petrischalen, vials, deepwellblokken, etc. Er kan tekst gegraveerd worden, maar ook barcodes of 2D matrixcodes. Zelfs in heldere materialen kan een 2D matrix code gelaserd worden die goed scanbaar is! 
Hiernaast is een lasercodeersysteem voor petrischalen afgebeeld met een aan- en afvoersysteem. Ook zijn er enkele vials afgebeeld die met een XYZ-systeem zijn gecodeerd.

Scansystemen

Naast laser- en labelsystemen levert GME Labsystems ook de bijbehorende (inline) scanners indien nodig. Hierbij wordt specifiek per situatie gekeken welke scanoplossing het meest voor de hand ligt.

View the embedded image gallery online at:
https://gmelabsystems.nl/en/identificatie#sigProId83d9611a6b

Video labelapplicator

Video lasercodeersystemen

GME Labsystems

Marssteden 212
7547 TD Enschede
Tel. +31 53 4310573
info@gme.nl